2014. Szilveszterén

Kedves Barátaim, Ügyfeleim és Érdeklődők!

2013-ban indult a fenntarthatohaz.hu weblap és ez a blog is abból a célból, hogy támogassa a FenntarthatóHáz elnevezésű üzleti kezdeményezésemet. A célom az épületek energetikai korszerűsítéséhez kapcsolódó, szakszerű és egyben közérthető információk megosztása, az épületenergetikai tanácsadási szolgáltatásunk promótálásának webes támogatása, végső soron új ügyfelek szerzése volt.

Illetve lett volna, ugyanis a 2014-es év Magyarországon, köszönhetően a rezsicsökkentés kormányzati programjának, egy holt év volt a lakóépületek energetikai korszerűsítése szempontjából. Ki az a félkegyelmű, aki olyasmire költ, aminek a megtérülése sokkal lassabb, mint ha ugyanazt a pénzt más helyekre fekteti be? Ugyanis a körülbelül 25%-os mértékű rezsicsökkentés pontosan ugyanennyivel rontotta az energia-megtakarításon alapuló beruházások gazdaságosságát. Értelmes, azaz széles körben elérhető és hatékony állami támogatás pedig nem volt a lakosság számára.

Nem baj, a befektetett munkánk ha nem is mostanában, de szerintem még meg fog térülni, amikor az energiaárak újra emelkedni fognak. Ha meg nem, és a magyarok számára az energia pazarlása hosszú távra fenntarthatóan is olcsóbb lesz, mint a takarékoskodás, akkor meg örülhetünk, hogy ilyen jó dolgunk van nekünk egyedül a Földön, itt Magyarországon!

A 2014-es év fenti értékelésével kívánom minden kedves Olvasómnak azt, amit a legjobban szeretne, és ami hosszú távon a leghasznosabb az ő számára!

Bonifert Zoltán

BUÉK! Happy New Year! !Feliz Año Nuevo! Glückliches Neues Jahr! С Новым Годом! 新年快樂!

Kategória: Egyéb

Címke: , , ,

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük